Zgodovina

Podjetje deluje na območju nekdanjega TAM-a. Danes se v tem okolju zelo hitro razvija Poslovno proizvodna cona Tezno. V preteklosti je tukaj tekla intenzivna proizvodnja gospodarskih vozil (tovornjakov in avtobusov) ter motorjev, ki je bila v veliki meri plod lastnega razvoja.

zgodovina2.jpgDružba RTI d.o.o. je nastala na pogorišču nekdanjega TAM-a, točneje njegovega razvojnega inštituta, s ciljem, da ohrani in omogoči razvoj vsaj dela njegove dejavnosti in ohrani nekaj tehnološko zahtevnih delovnih mest z relativno visoko dodano vrednostjo. Kot samostojni, povsem neodvisni, gospodarski subjekt smo začeli poslovati 1. maja 1996. 


zgodovina3.jpgDanes je RTI d.o.o. sodobno podjetje, ki si prizadeva zagotavljati strankam prijazne storitve s področja ugotavljanja skladnosti vozil. Naše poslanstvo je, da na osnovi predpisov ščitimo javni interes za okoljsko primerna in varna vozila. Na področju homologacije posameznih delov in sklopov za vozila smo partner mnogim slovenskim in tujim proizvajalcem. Preko naših poslovnih partnerjev iz Avstrije in Nemčije smo vpeti tudi v razvojne procese v globalni avtomobilski industriji. Slednje daje zagotovilo dolgoročnega razvoja in predvsem možnost novega zaposlovanja mladih strokovnjakov s teh področij.

 
Pasica

Pogosta vprašanja

Vse informacije v zvezi s homologacijo in kontrolnimi pregledi vozil na enem mestu.

Splošne informacije

Pogosta vprašanja in odgovori

Povezave

Seznam povezav na sorodne strani s področja homologacij in testnih preizkusov vozil, ....